Scheiden en een eigen woning - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-Vennep

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Het zit het met een eigen woning bij een scheiding?

Dit is waarschijnlijk één van de belangrijkste vragen die tijdens uw scheiding speelt. En tegelijkertijd één van de meest lastige. Zo heeft de scheiding in eerste instantie direct effect op uw woonsituatie, één van u zal de woning gaan verlaten. Kunt u dan als uw een ander huis wilt kopen een nieuwe hypotheek krijgen? En als één van u in de koopwoning wil blijven wonen, is dat dan financieel haalbaar?

Uw scheiding heeft namelijk veel financiële gevolgen, ook voor uw hypotheek. Alles bij elkaar maakt dat een eigen woning bij een scheiding een lastige klus is, ook belastingtechnisch gezien. Het is vaak moeilijk om hierover met elkaar de juiste afspraken te maken, ook door de vele scenario’s die er mogelijk zijn. Komt u er samen niet uit? De Scheidingsplanner heeft alle financiële expertise direct in huis en kan u hier uitstekend bij helpen.


Kan ik in het huis blijven wonen?

Vaak is de eerste vraag: kan één van ons in de woning blijven wonen? Is dat financieel haalbaar? Om hier duidelijkheid over te krijgen moet u eerst al uw financiële zaken op een rijtje zien te krijgen. Eerst moet uw inkomen na de scheiding inzichtelijk zijn zodat u kunt bepalen of de hypotheek van de woning hiervan te betalen is.

Vragen die hierbij meespelen zijn:

  • Is de woning eigendom van één van u of gezamenlijk bezit?
  • Rest er nog een hypotheekschuld op de woning?
  • Heeft de woning overwaarde?
  • Welke verzekeringen of beleggingen zijn er aan de hypotheek gekoppeld?

Als duidelijk is of dit voor één van u financieel haalbaar is, dan neemt diegene na de scheiding de hypotheek over en koopt de ex-partner uit. De hypotheekschuld wordt overgeschreven op naam van degene die in het huis blijft wonen. Ook wordt de financiering van het resterende schuldbedrag geregeld. Tot slot vindt bij de notaris de overname van de woning plaats.


Als geen van beiden in het huis kan blijven wonen

Het kan voorkomen dat de woning toch verkocht moet worden, bijvoorbeeld omdat de wens om in de woning te blijven wonen niet haalbaar is. De vervolgvragen zijn dan:

  • Gaan we allebei een nieuwe woning kopen of misschien toch huren?
  • En als ik wil kopen: welke koopprijs is dan mogelijk?
  • En ook: hoe gaat mijn financiering eruit zien?
  • En de daarbij behorende woonlasten?

Wij kunnen al tijdens het scheidingstraject beoordelen welke woonwensen er mogelijk zijn of niet. Wij bekijken uw huidige situatie en brengen alle keuzemogelijkheden voor u in kaart. Hierdoor kunnen wij u snel duidelijkheid en rust geven.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 023 – 205 20 10  of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Aanvullende producten

In veel gevallen is er aan de hypotheekschuld een product verbonden om in de toekomst de hypotheek (deels) af te lossen:

• Een spaarverzekering
• Een beleggingsrecht eigen woning
• Een kapitaalverzekering

In dit product is dan al enkele jaren geld ingelegd en is er dus waarde opgebouwd. Wat gaat u met dit spaarpotje doen bij de scheiding? Heeft u het nodig voor de hypotheek voor de nieuwe woning of juist niet omdat u op basis van de nieuwe fiscale regels toch al grotendeels moet gaan aflossen op de hypotheek?

Lees verder


Scheiden en Hypotheek

Kwaliteit verzekerd

Zeer professioneel in emotionele situaties zeer correct en vriendelijk maar wel duidelijk. Dank voor de uitspitterij en alle emotionele dingen er omheen. Ik heb het als zeer plezierig ervaren om met je samen te werken. Zou je ook zeker aanbevelen aan een ieder die je nodig heeft.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Hoofddorp – Badhoevedorp – Nieuw-Vennep

Birgit van Greunsven - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-Vennep

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-VennepWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode.

En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.