Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden met een eigen bedrijf

Als er bij een scheiding een eigen onderneming in het spel is, dan weegt het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. U wilt tenslotte niet dat door uw scheiding de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt. Er moet veel inzichtelijk gemaakt worden en zaken moeten goed doorberekend worden om de juiste keuzes te kunnen maken. Veel hangt af of u in gemeenschap van goederen bent getrouwd of huwelijkse voorwaarden heeft. Ook de bedrijfsvorm speelt een rol: betreft het een eenmanszaak, VOF of een BV?


Wat zijn de gevolgen van scheiding met een onderneming

Voor een ondernemer kan een echtscheiding grote zakelijke gevolgen hebben. Wanneer partners een onderneming delen, dan rijst de vraag of u samen kunt blijven ondernemen of dat één van de partners het bedrijf gaat voortzetten. Dit laatste betekent meestal dat de andere partner uitgekocht moet worden.

Over het algemeen zijn veel ondernemers zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privébezit. Dan is het zaak goed te kijken wat hierin is opgenomen over de verdeling van de onderneming. In de voorwaarden kan ook een verrekenbeding zijn opgenomen die onduidelijkheid kan geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een echtscheiding. En wat als men misschien een andere verdeling wenst dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven? Hoe zit het dan met de fiscale aspecten?


Verrekening van de bezittingen schept vragen

Na jaren huwelijk moet ineens duidelijk worden hoe een verrekening van bezittingen moet plaatsvinden:

  • Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?
  • Hoe zit het met de waardering van de onderneming?
  • Wat gebeurt er met het bedrijfspand of de privéwoning?
  • Wat zijn de fiscale consequenties van een eventuele uitkoop?
  • Wat zijn de gevolgen voor het pensioen in eigen beheer?

Lees meer

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 023 – 205 20 10  of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Zeer professioneel in emotionele situaties zeer correct en vriendelijk maar wel duidelijk. Dank voor de uitspitterij en alle emotionele dingen er omheen. Ik heb het als zeer plezierig ervaren om met je samen te werken. Zou je ook zeker aanbevelen aan een ieder die je nodig heeft.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Hoofddorp – Badhoevedorp – Nieuw-Vennep

Birgit van Greunsven - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-Vennep

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-VennepWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode.

En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.