Wat staat er in een ouderschapsplan? - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw Vennep

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Een goed ouderschapsplan, wat staat erin?

Als u kinderen heeft, staan hun belangen bij uw scheiding voorop. Maar veel ouders in scheiding zijn onzeker over de toekomst van hun kinderen. Dit zijn over het algemeen de belangrijkste vragen die hierbij een rol spelen:

  • Hoe kunnen wij onze kinderen rust en duidelijkheid geven in deze vaak emotionele periode?
  • Hoe gaan wij met elkaar onze toekomstige rol als ouders invullen?
  • Hoe zorgen wij ervoor dat de overgang naar de nieuwe toekomst zo soepel mogelijk verloopt?

Een goed ouderschapsplan met praktische afspraken geeft het antwoord op al deze vragen.


Het ouderschapsplan is de basis van uw nieuwe leven

In 2009 is in de wet ‘ Voortgezet ouderschap na scheiding’ vastgelegd dat ouders die gaan scheiden wettelijk verplicht zijn een ouderschapsplan te maken. Dit geldt ook voor mensen die samenwonen, samen kinderen hebben en gaan scheiden. Deze wettelijke verplichting geldt voor minderjarige kinderen. Volgens de wettelijke eisen van de overheid moet u minimaal de volgende afspraken maken over de opvoeding en verzorging van uw kinderen:

  • Hoe u elkaar informatie gaat geven over belangrijke onderwerpen
  • Hoe u de kosten van de verzorging en opvoeding gaat verdelen
  • Hoe u de zorg en opvoeding gaat verdelen

Een goed ouderschapsplan gaat naar onze mening echter verder dan deze wettelijk minimum eisen. Bedenk dat als u direct de goede afspraken maakt, u daarmee een goede fundering voor uw nieuwe toekomst en voor die van uw kinderen legt. Een goed ouderschapsplan met heldere afspraken geeft u namelijk een kleinere kans dat er conflicten gaan ontstaan. En als er in de toekomst toch een conflictsituatie ontstaat, dan weet u er samen beter ermee om te gaan. Denk dus van tevoren  goed na over hoe u in de toekomst met elkaar wenst te communiceren over belangrijke beslissingen. En over wat uw kinderen de komende jaren allemaal nodig hebben om stabiel en gelukkig te zijn.

Lees meer over het ouderschapsplan

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 023 – 205 20 10  of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de video over het ouderschapsplan

Kwaliteit verzekerd

Zeer professioneel in emotionele situaties zeer correct en vriendelijk maar wel duidelijk. Dank voor de uitspitterij en alle emotionele dingen er omheen. Ik heb het als zeer plezierig ervaren om met je samen te werken. Zou je ook zeker aanbevelen aan een ieder die je nodig heeft.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Hoofddorp – Badhoevedorp – Nieuw-Vennep

Birgit van Greunsven - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-Vennep

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-VennepWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode.

En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.