Wat is scheiden van tafel en bed - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw Vennep

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden van tafel en bed: hoe zit het?

Bij een scheiding van tafel en bed bent u uit elkaar, maar u blijft volgens de wet getrouwd. Dit betekent echter niet dat u, zodra u apart van elkaar gaat wonen, u ook daadwerkelijk van tafel en bed gescheiden bent. Want ook bij een scheiding van tafel en bed moet een rechter uitspraak doen.

Scheiden van tafel en bed: hoe werkt het?

Scheiden van tafel en bed is eigenlijk een steeds minder voorkomende vorm van scheiden. En zelfs  een tikje ouderwets. Het stamt uit de tijd dat men wettelijk verplicht was om tijdens het huwelijk samen te wonen. Sinds deze wet gewijzigd is, hoeft u tijdens uw huwelijk niet meer officieel uw tafel en bed te delen. De scheidingsprocedure bij scheiden van tafel en bed is verder vrijwel hetzelfde als bij een officiële scheiding. Hierdoor moet u ook dezelfde stappen zetten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het maken van (financiële) afspraken over de alimentatie, uw woning en uw vermogen
  • Het opstellen van een ouderschapsplan voor minderjarig kinderen
  • Het (laten) opstellen van een scheidingsconvenant
  • Verzoek indienen bij de rechtbank

Andere gevolgen scheiden van tafel en bed

Naast bovenstaande gevolgen kent scheiden van tafel en bed onder meer nog deze gevolgen:

  • Verdeling van uw bezittingen (woning, vermogen, inboedel etc.) en schulden (hypotheek, leningen e.d.). Bij een scheiding van tafel en bed wordt uw gemeenschappelijk bezit naar huwelijkse voorwaarden omgezet
  • Bij een scheiding van tafel en bed eindigt het fiscaal partnerschap, waardoor u gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten niet langer onderling kunt verdelen.
  • Verdelen van het ouderdomspensioen; de opbouw van het nabestaandenpensioen kunt u in stand houden
  • Heeft u een nieuwe partner? U kunt gaan samenwonen, u kunt echter niet trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Ook mag u niet met iemand anders een fiscaal partnerschap aangaan; zelfs niet als u met diegene samenwoont

Lees meer

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 023 – 205 20 10  of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Meer over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Zeer professioneel in emotionele situaties zeer correct en vriendelijk maar wel duidelijk. Dank voor de uitspitterij en alle emotionele dingen er omheen. Ik heb het als zeer plezierig ervaren om met je samen te werken. Zou je ook zeker aanbevelen aan een ieder die je nodig heeft.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Hoofddorp – Badhoevedorp – Nieuw-Vennep

Birgit van Greunsven - Scheidingsplanner Hoofddorp - Badhoevedorp - Nieuw-Vennep

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekjeWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het gratis boekje aan